Τεχνική Dental Bonding. Τι είναι; Πως γίνεται;

Τεχνική Dental Bonding. Τι είναι; Πως γίνεται;

Dental bonding

  • Μια ασφαλής και ανώδυνη τεχνική για θεαματικά αποτελέσματα στο χαμόγελο σας

Τι είναι το bonding δοντιών ή αλλιώς lifting δοντιών;

Είναι η διαδικασία κατά την οποία η οδοντίατρος προσθέτει με ειδικά μέσα ρητίνη πάνω στην εξωτερική επιφάνεια των δοντιών με σκοπό να αλλάξει το σχήμα τους, να διορθώσει το χρώμα τους, να αποκαταστήσει μικροσπασίματα ή ακόμα και να διορθώσει τις κλίσεις των στραβών σας δοντιών.

Τι είναι η ρητίνη που χρησιμοποιείται; Είναι ασφαλής;

Η ρητίνη είναι το υλικό των σφραγισμάτων. Είναι ένα απόλυτα ασφαλές υλικό που έχει την ιδιότητα με ειδικά μέσα να κολλάει γερά στην επιφάνεια του δοντιού, να γίνεται με άλλα λόγια ένα με το δόντι και να μην ξεχωρίζει απ’ τα φυσικά σας δόντια.

Οι ρητίνες που χρησιμοποιούμε είναι υψηλής ποιότητας υλικά με μεγάλη ποικιλία χρωμάτων έχοντας την ικανότητα δίνουν ένα τελικό αποτέλεσμα φωτεινό και λαμπερό που να μοιάζει απολύτως φυσικό.

Πονάει σαν διαδικασία; Είναι χρονοβόρα;

Στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν απαιτείται καν η χρήση τοπικού αναισθητικού για την τεχνική του bonding. Είναι μια μέθοδος ευχάριστη και άνετη για τον ασθενή.

Απαιτείται μια μόλις συνεδρία 2 έως 3 ωρών μετά το τέλος της οποίας ο ασθενής φεύγει απ το ιατρείο μας με ένα τελείως νέο και ανανεωμένο αισθητικά χαμόγελο.

Κοστολόγηση, πλεονεκτήματα / μειονεκτήματα.

Είναι μια τεχνική σαφώς πιο οικονομική και άνετη απ’ την εναλλακτική της που είναι η κατασκευή κεραμικών όψεων με μόνο μειονέκτημα την ανάγκη για συντήρηση του αποτελέσματος με πιο τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρο όπου τα δόντια γυαλίζονται και επισκευάζονται τυχον μικροσπασίματα της επιφάνειας της ρητίνης που ενδεχομένως να προέκυψαν από απρόσεκτη χρήση των δοντιών.

Με φροντίδα όμως και γυάλισμα/καθάρισμα απ’ τον οδοντίατρο και καλή στοματική υγιεινή από πλευράς του ασθενούς, το αποτέλεσμα μπορεί να κρατήσει πολλά χρόνια και να παραμείνει εξίσου όμορφο στο πέρασμα των χρόνων.

Φωτογραφία Περιστατικού νεαρού άνδρα

Τα δόντια του ασθενούς πριν με έντονες στρεβλώσεις, μικροσπασίματα και μυτερές έντονες γωνίες.

Τα δόντια του ίδιου ασθενή αμέσως μετά την τεχνική Dental Bonding όπου έχουν διορθωθεί το χρώμα και το σχήμα των δοντιών του και έχουν αποκατασταθεί όλες οι μικροατέλειες που τον ενοχλούσαν στο χαμόγελου του.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Γράφει η Χειρουργός Οδοντίατρος Χαρά Κουλούμπρη.

 

Στοιχεία επικοινωνίας

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΕΙΟ RHODES SMILE
Σόφιας 1, Ροδίνι
85100 Ροδος
Τηλ. 22410 72723 Κιν. 698 078 6526
Email: dentist@rhodes-smile.com
Website: www.rhodes-smile.com

This post is also available in: el