Ακτινογραφική εξέταση (Ψηφιακή Ακτινογραφία)

Ακτινογραφική εξέταση (Ψηφιακή Ακτινογραφία)

Ακτινογραφική εξέταση (Ψηφιακή Ακτινογραφία)

‘Οπως αναφέρθηκε και προηγούμενα η οδοντιατρική εξέταση εκτός από το κλινικό της κομμάτι, δηλαδή την επισκόπηση της στοματικής κοιλότητας και των δοντιών απ’ τον οδοντίατρο μπορεί επίσης απαιτήσει και την κατά περίπτωση ακτινογραφική εξέταση. Το είδος της ακτινογραφικής εξέτασης και η συχνότητα αυτής εξατομικεύεται ανάλογα με τις ανάγκες και τις ειδικές παραμέτρους του κάθε ασθενούς. Συνήθως όμως κατά την πρώτη επίσκεψη του ασθενούς στο ιατρείο βγάζουμε δυο bw οδοντιατρικές ακτινογραφίες (bw dental xrays), οι οποίες αποτελούν ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο στην ορθή διάγνωση και αξιολόγηση των οδοντιατρικών προβλημάτων του κάθε ασθενούς.

Οι συγκεκριμένες ακτινογραφίες είναι χαμηλής ακτινοβολίας, ασφαλείς για τους ασθενείς και συνήθως επαναλαμβάνονται στους ενήλικες ασθενείς μας κάθε 1 ή 2 χρόνια, ώστε να είναι δυνατή η παρακολούθηση και αξιολόγηση της πορείας των αλλοιώσεων των δοντιών των ασθενών από χρονιά σε χρονιά, σε κάθε τους νέα ετήσια (κατά μέσο όρο) εξέταση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να προλαμβάνονται καταστάσεις που μπορούν να οδηγήσουν αργότερα σε σοβαρότερα προβλήματα, οπότε ο ασθενής είναι σε θέση να γνωρίζει για θέματα οδοντιατρικής παθολογίας των δοντιών του σε έγκαιρο και πιο εύκολα αντιμετωπίσιμο στάδιο.

Επίσης μπορεί να απαιτηθεί κατά περίπτωση και λήψη πανοραμικής ακτινογραφίας την οποία ο ασθενής βγάζει σε όποιο διαγνωστικό κέντρο επιθυμεί και προσέρχεται με αυτήν στην  συνέχεια στην οδοντίατρο του η οποία θα αξιολογήσει τα ευρήματα της και θα ενημερώσει τον ασθενή.

This post is also available in: enelno

Leave a Reply

Your email address will not be published.